Koupíte velké, čerstvé a hlavně syrové krevety. Musí být šedé. Krevety důkladně propláchněte a nechte okapat. Připravují se celé, pouze u každé utrhnu fousy. Větší množství česneku nasekejte na jemno, nikoliv utřít. Vezměte čerstvou petrželovou nať a také ji nasekejte. Do pánve nalijte dostatek olivového oleje (nic nepřijde nazmar, nakonec v něm budete namáčet chleba), Olej nechte zahřát a na pánev dejte česnek, stačí pouze chvilku a přidejte krevety (česnek nesmí v žádném případě hnědnout). Krevety restujte cca 2 minuty, během té doby krásně zrůžoví. Otočte je a nyní můžete krevety osolit. Nechte také cca 2 minuty restovat a poté bohatě zasypte petrželovou natí. Nyní můžete krevety zamíchat a podlít bílým vínem. Kdo by chtěl lehce pikantní příchuť, může přidat celou nadrobno nasekanou chilli papričku. Bílé víno srazí mastnotu a s olivovým olejem vznikne výborný sosík. Vyndejte každému jeho porci krevet do hlubokého talíře a spravedlivě rozdělte zbylý olej. Podávejte s čerstvým bílým pečivem. Utrhněte si kousek bílého chleba a s ním se pokuste nabrat v oleji česnek a petržel, přikusujte oloupané krevety a pak pochopíte, proč tímhle způsobem krevety děláme tak často.
Skutečně jedinečný zážitek získáte, pouze pokud použijete opravdu čerstvé krevety a kvalitní olivový olej. Možná i tohle bude důvod, proč se zamyslet nad dovolenou na plachetnici Viktoria v Řecku.
Dobrou chuť.
Více informací o dovolené na plachetnici Viktoria v Řecku najdete na: www.naplachty.cz