Budete potřebovat:
Menší brambory
Kuřecí maso
Cibuli
Olivový olej
Sůl, pepř, oregano
Další jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které si můžete připravit během plavby na plachetnici (doma samozřejmě taky), jsou pečené brambory na olivovém oleji s kuřecím masem. Tentokrát na přípravu budeme potřebovat troubu, a proto tenhle pokrm připravujeme spíše na začátku, nebo na konci sezóny, když ještě není takové horko. Pečením v troubě, totiž vytváříme v lodi dost velký zdroj tepla a toho máme v Řecku nadbytek. Kuřecí maso, v našem případě vykostěná stehna nakrájíme na menší kousky. Brambory omyjeme a očistíme drátěnkou, protože je budeme připravovat i se slupkou. Očištěné brambory nakrájíme na měsíčky, v misce smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a dochutíme oreganem. Přidáme kuřecí maso, nakrájenou cibuli a důkladně promícháme. Maso a brambory dáme do pekáčku a pod pokličkou pečeme asi půl hodiny. Poté pokličku odstraníme a dopečeme do měkka. Během dopékání je třeba troubu hlídat, protože oregano provoní celou loď a posádka začne mlsně kroužit kolem trouby. Podávejte s rajčaty a určitě sklidíte za tenhle skutečně jednoduchý pokrm pochvalu.
Dobrou chuť a pokud si na to netroufáte, tak přijeďte ochutnat na Viktorku.