Tatarák z tuňáka

Budete potřebovat:

čerstvého tuňáka

cibuli

česnek

olivový olej

citron

sůl, pepř, Worchestrová omáčka

bílý chléb na topinky

Abyste mohli ochutnat během dovolené na plachetnici tatarák z tuňáka, tak ho napřed musíme ulovit. Jasně, mohli bychom ho i koupit někde na trhu, ale tím by se z toho stalo něco téměř běžného a ztratilo by to, to správné kouzlo. U tohohle pokrmu je totiž ze všeho nejdůležitější, mít rybu skutečně čerstvou. Řekněme tedy, že se nám zadařilo a někde za lodí se v moři pere na provazu již vykuchaný tuňák. Dále budeme potřebovat olivový olej, česnek, cibuli, citron, sůl, pepř a malinko Worcestrové omáčky. Z tuňáka použijeme pouze růžovou svalovinu, to tmavé červené maso podél páteře vynecháme a použijeme jinde. Maso utřeme nožem na prkénku, jde to velmi snadno. Maso musí být skutečně utřené hodně jemně.  Do misky vložíme utřené maso, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, zakápneme pár kapek olivového oleje, trochu citronové šťávy (opatrně), osolíme, lehce opepříme a skutečně malinko ochutíme Worcestrovou omáčkou. Všechny suroviny používáme s citem, přidat můžete kdykoliv, ubrat nelze. Vše důkladně promícháme a než osmažíme dostatečný počet topinek z bílého chleba, dáme do lednice odležet. Pokud jste postupovali správně a nepřehnali jste množství koření, výsledkem bude lahodný tatarák s jemnou konzistenci, ze kterého poznáte, že původní surovina byla syrová ryba.